Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Начална страница Блог Как да закупим автобусен билет?

Как да закупим автобусен билет?

Лаптоп с билет

Искате да избягате от стреса на работното място, да отскочите с приятели до някой съседен град или най-после да посетите роднините, които не сте виждали отдавна? Може би вече планирате така желаното пътуване към Европа или завръщане у дома? Защо не с автобус

Досега не сте купували автобусен билет онлайн и не знаете какво точно да очаквате? Може би въпреки изгодните цени, които се предлагат в мрежата, сте решили да закупите билета за автобус по друг начин?

Ето кои са някои от опциите за избор:

 

Закупуване на билет онлайн

Автобусен билет може да закупите най-удобно, бързо и лесно през интернет. С помощта на нашата търсачка busradar.bg можете да сравните линиите на различните автобусни фирми по цени, времетраене и достъпни спирки. Имате възможността да изберете най-изгодния за Вас маршрут за секунди. Просто натиснете бутона “Купи сега” и веднага ще бъдете пренасочени към сайта на автобусната компания, където можете да завършите покупката си. Заплащането става най-често по банков път, EasyPay или Paypal.

Закупуване на билет по телефона

В такъв случай звъните на избрана от Вас автобусна компания и запазвате място в автобуса и в последствие получавате билета си на някоя от предварително обявените каси или при качване в автобуса. Причината за това е, че някои от по-малките превозвачи все още нямат интегрирана система за покупка на билети онлайн. По телефона мястото Ви ще бъде резервирано, но заплащането се осъществява при качване в автобуса. Съответните телефони за връзка ще намерите на страниците на превозвачите.

Закупуване на билет от шофьора

Ако решите да пътувате спонтанно, можете да си купите билет от шофьора на автобуса, но винаги съществува опасността всички места вече да са запазени или съответната компания да не предлага тази възможност. Трябва да се има предвид, че в повечето случаи цената, която плащате на място, е по-висока от тази на билета, закупен онлайн. Когато решите, че ще закупите билета си на място, е добре да сте на спирката 15 до 20 минути преди потеглянето на автобуса.

Напомняне: В някои случаи билетът трябва да бъде разпечатан предварително.

Лаптоп с билет
Закупуване на билети онлайн | © doomu

създаден на 22.11.2017 г.
Версията на уеб браузъра Ви е остаряла!

Моля, актуализирайте уеб браузъра си, за да виждате тази страница без грешки. Актуализирай уеб браузър

×