Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Начална страница Блог Как може да подобрите комфорта си при пътуване

Как може да подобрите комфорта си при пътуване

<>

Болки в гръбначния стълб? Изтръпнати крака? Или може би най-неприятното от пътуването с автобус е чувството за жажда и глад? Никое от тези неща няма да се случи, ако следвате нашите кратки съвети.

Проучването, което проведохме, показва, че автобусните доставчици започват да обръщат все по-голямо внимание на удобствата в автобуса. Повечето от фирмите предоставят седалки с по-голямо пространство за краката, WiFi или транспорт на колела. В нашата онлайн търсачка ние информираме пътниците за степента на комфорт в автобуса за всяка една от предложените линии. Този път, обаче, бихме искали да Ви предложим различни начини за повишаване нивото на комфорт по време на пътуване.

 

НЕЩО ЗА ГЪРБА

Най-лесният и ефективен начин да избегнете болките в гърба по време на дълго пътуване е чрез определени упражнения. Заслужава си да се раздвижите за няколко минути от време на време. Това е план за кратка тренировка в седяща позиция:

  • Котешки гръб – изпънете ръцете и главата напред, огънете се в талията, свийте корема. Стойте в тази позиция известно време и бройте до 8, след което извийте гръбначния стълб назад и изпънете гърдите напред. Задръжте. Повторете упражнението няколко пъти.
  • Упражнения за врата – бавно направете четири обиколки надясно и четири наляво. След това доближете брадичката до гърдите си, задръжте, наклонете главата назад и задръжте отново. Накрая наклонете лявото ухо към лявото рамо, след това дясното ухо към дясното рамо. Вашият гръбначен стълб ще бъде благодарен.
  • Време е за ръцете – преплетете пръстите на ръцете си, протегнете ръце първо напред, после нагоре. Изпънете целия гръбнак и гледайте нагоре към тавана.
  • И сега краката. Поставете десния глезен върху лявото коляно. Изправете гърба, поставете двете ръце на дясното коляно, натиснете и задръжте. Повторете същото уражнение на другата страна.
  • Накрая повдигнете двата крака 10-15 см. над пода и бройте до 5. След това разтрийте пръстите си и повторете упражнението няколко пъти.

ОТПУСНАТА ГЛАВА

Ако прекарате няколко часа в път, си заслужа да си починете. Монотонният шум и движение помагат за бързото унасяне в среднощна дрямка. За съжаление, сънят често може да бъде прекъснат от липсата на удобна позиция за главата. Какво да правим? Да се облегнем срещу прозореца? Или може би върху съседа до нас? Хмм... последната идея може би не е толкова лоша, но в случай, че съседът до Вас твърди обратното, вземете правилната възглавница със себе си. Изборът е голям, ценовите възможности също.

КАКВО ДА ХАПНЕТЕ ПО ПЪТЯ?

Важно е да се погрижите да не прегладнеете по време на пътуването и да не получите болки в корема, гадене или постоянна нужда да ползвате тоалетната. За да избегнете всичко това, оставете сладките храни и газираните напитки вкъщи. Чипсовете и снаксовете също не са най-добрата идея. Най-добре е да подготвите храната вкъщи, да изберете количеството спрямо времетраенето на пътуването, за да може внезапният глад да не Ви накара да прибегнете към бързата, готова храна. Какво да вземем? Добър избор са сандвичи с печени зеленчуци или сухи колбаси, оризови вафли, измити и нарязани плодове. Можете също да приготвите обяд в кутия. И най-важното - не забравяйте да вземете вода!

СКУКА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТ

Нека бъдем честни, днес, когато всеки в джоба си има смартфон, е трудно да се отегчиш. Ако нямате представа колко време ще запълни телефона Ви, имаме няколко интересни идеи за Вас. Благодарение на тези приложения по време на пътуването можете да четете / слушате чудесни книги, да гледате любимите си серии, да се потопите в морето с художествени вдъхновения или да организирате дата за мястото, където планувате да отидете.

  • Приложения с аудиокниги: Storytel, Audioteka, Voice Audiobook Player.
  • Приложения за електронни книги: FBReader, ReadEra, Kindle, GoodReaders.
  • Приложения за гледане на филми: Netflix, HBOGo, Showmax.
  • Приложения за снимки и вдъхновение;): Pinterest, We heart it, Flickr.
  • Приложения за запознанства: AdoptFacet, Tinder, Date-me.

Но ако приложенията, телефоните и широко разпространената електроника не са Ваша слабост, препоръчваме да медитирате и да се наслаждавате на гледките през прозореца.

Пожелаваме Ви приятна почивка!


Комфортно пътуваща жена в автобус | © depositphotos.com

създаден на 19.11.2018 г.
Версията на уеб браузъра Ви е остаряла!

Моля, актуализирайте уеб браузъра си, за да виждате тази страница без грешки. Актуализирай уеб браузър

×