Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Начална страница Блог Градове с еднакви имена: внимавайте за грешка!

Градове с еднакви имена: внимавайте за грешка!

<>

Знаете ли историята за двамата туристи, които смятали, че резервират билет за мечтаната почивка в Сидни, Австралия, а се озововат на летището в Сидни, Канада? Е, замислете се каква е разликата в температурата и ще разберете, че проблемът не е толкова малък!

За да не допуснете същата грешка, бъдете внимателни с резервирането на автобусни билети или може да се окажете на места, напълно различни от тези, които бихте искали да посетите...

 

МИЛАНО В ИТАЛИЯ - МИЛАН В НОРВЕГИЯ

Ах Милано.. Дуомо, замъкът на Сфорците, Тайната вечеря на Леонардо да Винчи и много други. Бъдете обаче внимателни да не пропуснете последната буква в бързината и вместо в автобус до Милано, да се озовете в атобус за Милан, село в Норвегия, намиращо се до ледниковото езеро Тин: да, ледник, прочетохте правилно.

БРЕСТ ВЪВ ФРАНЦИЯ - БРЕСТ В БЕЛАРУС

Решили сте да прекарате своята почивка по крайбрежието на Бретан, Франция, с изглед към океана? Преди това ще трябва да посочите при резервацията на билета страната на пристигане, в противен случай бихте могли да се окажете в Брест, Беларус - на границата с Полша. Източен Брест е красив град с крепост от 16-ти век, която характеризира пейзажа, но Атлантическият океан е много далеч...

ВАЛАНС ВЪВ ФРАНЦИЯ - ВАЛЕНСИЯ В ИСПАНИЯ

Въпреки че имат различни имена, само за момент разсейване може да се обърка известния испански пристанищен град Валенисия (англ.: València), намиращ се на източното крайбрежие и известен с вкусната паеля, типично местно ястие, с Валанс (англ.: Valence) - град, разположен на брега на река Рона, няколко километра южно от Лион. В този случай обаче разликата не е толкова голяма и посещението и на двата града би си струвало.

ЯРОСЛАВЪЛ В РУСИЯ - ЯРОСЛАВ В ПОЛША

В този случай несъмнено приликата в произношението може да обърка тези, които се насочват към Русия или Полша. Полският град се намира на границата с Украйна, а руският - на брега на река Волга, 200 км от Москва. Защо не тръгнете към Източна Европа и не откриете нови места за посещение?

БАРСЕЛОНА В ИСПАНИЯ - БАРЧЕЛОНА В ИТАЛИЯ

Е, едва ли може да се обърка столицата на Каталуния, дом на църквата "Саграда Фамилия", парка Гюел, един от най-силните футболни отбори в новото хилядолетие и още много други забележителности, с макар и красив, древен град близо до Месина, чието пълно име е Барчелона Поцо ди Гото (на италиански: Barcellona Pozzo di Gotto). За тези, които не го знаят, името Барселона, срещано и като Барцелона може да бъде подвеждащо: въпреки че няма големи разлики в климата, вероятно нощният живот и туристическите атракции на двата града няма да предлагат същото ниво на развлечения.

БРЮЖ В БЕЛГИЯ - БРЮЖ ВЪВ ФРАНЦИЯ

Може би сте организирали екскурзия с автобус, за да се възхищавате на красивите канали и средновековни сгради на стария град Брюж в Белгия, но се озовавате в очарователно френско селце в покрайнините на Бордо? Е, трябваше да уточните кой от двата града бихте искали да посетите!

ФРАЙБУРГ В ГЕРМАНИЯ - ФРИБУР В ЩВЕЙЦАРИЯ

Друга често срещана грешка е да сбъркате Фрайбург (на немски: Freiburg im Breisgau) в Германия и Фрибур (на немски: Freiburg im Üechtland / Фрайбург им Юхтланд) в Швейцария. И двата града са много характерни, а краткотo разстояние между тях, около 200 км, позволява да "сгрешите" без прекалено големи щети.


Шокирана бизнес дама с лаптоп| © dimaberkut - depositphotos.com

създаден на 7.9.2018 г.
Версията на уеб браузъра Ви е остаряла!

Моля, актуализирайте уеб браузъра си, за да виждате тази страница без грешки. Актуализирай уеб браузър

×