Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Начална страница Блог С автобус до българското Черноморие

С автобус до българското Черноморие

КАК ДА СТИГНА С АВТОБУС ДО МОРЕТО?

Лятото вече наближава, а Вие планирате скорошната почивка. Ако Черно море изглежда привлекателна опция за Вас, вероятно обмисляте, какви са възможностите да стигнете до желаната от Вас курортна дестинация. Една от опциите определено е с автобус, затова не пропускайте възможност да проверите актуалните оферти на транспортните фирми в нашата онлайн търсачка - Busradar.bg.

Известни български курорти като Албена, Несебър, Слънчев бряг и Златни пясъци привличат туристи от цял свят. Дългите ивици, покрити с фин, "златен пясък" и красива природа очароват и пленяват всеки посетител. Без значение дали предпочитате атрактивни барове и нощни заведения, или търсите спокойна и усамотена почивка със семейството, по българското Черноморие може да откриете най-разлини възможности. За да стигнете до желаната дестинация или да се разходите до съседните градове, един от най-удбните и предпочитани начини е с автобус.

 

СКРИТИТЕ ДИВИ ПЛАЖОВЕ

Освен широките, дълги плажове и богатата, древна история, които българското Черноморие предлагат, тук всеки може да намери това, което търси. Ако предпочитате спокойствието и тишината, по крайбрежието може да откриете най-различни диви и непокътнати плажове като залив Болата край Калиакра, Маслен нос, намиращ се на 5-6 км. от Приморско, Силистар, близо до Синеморец, Акрутино или плаж Варвара. Понеже много от тях са недостъпни дори с лек автомобил, една от възможностите е да потърсите транспорт с автобус до градовете в близост до тях и да си направите пикник с поход до пленяващите, морски кътчета.

ДРЕВНА ИСТОРИЯ И КУЛТУРА

Освен райските и усамотени плажове градове като Созопол, Несебър, Балчик, Каварна и Обзор крият древна история и богата култура. Старата част на градовете Созопол и Несебър привличат туристите с романтичната си атмосфера, павираните, тесни улички, старите къщи и интересни музеи. На 15-ти август Несебър отбелязва празника на града. Чрез търсачката busradar.bg може да откриете различни възможности с автобус, за да достигнете до желаната дестинация. Например, ако живеете или сте на почивка в Бургас и желаете да посетите празникът на изкуствата - Аполония в Созопол, който ще се състой от 31-ви август до 8-ми септември, може да се възползвате от автобусните разписания и да откриете най-подходящото за Вас.

Избрахте ли вече желаната дестинация? Може дори да си закупите билет от транспортната фирма онлайн, за да не се притеснявате дали местата ще свършат или да се разкарвате до гарата, вместо да прекарате останалото време от лятната почивка на плажа.


Морски хоризонт| © cienpies - depositphotos.com

създаден на 29.6.2018 г.
Версията на уеб браузъра Ви е остаряла!

Моля, актуализирайте уеб браузъра си, за да виждате тази страница без грешки. Актуализирай уеб браузър

×