Coronavirus (COVID-19): What you need to know, when travelling
Начална страница Блог Автобусите на FlixBus навлизат в България

Автобусите на FlixBus навлизат в България

Aвтобус Flixbus и MeinFernBus

Основаният през 2013г. в Мюнхен немски стартъп „FlixBus“, е комбинация от класическа транспортна фирма и иновативна e-commerce платформа. След обединението си с „MeinFernBus“ през 2015г. Flixbus става водещ лидер на европейския пазар с над 1400 дестинации в над 27 страни.

Екологично чистите и модерни автобуси, онлайн системата за резервации и закупуване на билети и достъпните цени дават прозвището „зеления гигант“ на младата транспортна фирма в Европа.

 

FLIXBUS ПУСКА МЕЖДУНАРОДНИ ЛИНИИ ОТ СОФИЯ

От 22-ри март дългогодишният партньор на Busradar - „Flixbus“ разшири дейността си и в рамките на България, като стартира нови разписания от София до големи европейски градове като Будапеща, Виена и Букурещ.

Интересен факт е, че фирмата не разполага със собствени автобуси, а работи с партньори от цяла Европа. За линиите от България това ще бъде италианската автобусна фирма „Florentia Bus“.

Дали ниските цени, модерните автобуси с европейски стандарт и новите технологии на „Flixbus“ ще се наложат на българския пазар, конкурирайки и измествайки дългогодишния опит на някои български фирми или това са планове за все още далечното бъдеще, е предимно въпрос на време.

Aвтобус  Flixbus и MeinFernBus
Автобус Flixbus | © cienpies - depositphotos.com

създаден на 28.3.2018 г.
Версията на уеб браузъра Ви е остаряла!

Моля, актуализирайте уеб браузъра си, за да виждате тази страница без грешки. Актуализирай уеб браузър

×